Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Uitrusten in Kuta - 03/09/2004

  Indonesie
  Knap he, dat je binnen 2 dagen volledig kunt transformeren van stresskonijn tot lui varken. En lui zijn we. De eerste dagen liggen we vooral veel aan het zwembad en aan het strand. Ook slapen we heel veel. We maken kennis met de mensen op Bali, de gewoonten en het eten.

  Ons appartementje ligt vlakbij het bekendste straatje van Bali, Poppies Lane I, een nauw straatje waar motoren en landrovers doorheen racen en je je tenauwernood kunt redden, door een stapje te zetten in een van de vele winkelstalletjes. Ze verkopen ontzettend veel DVD's, kleding en allerlei soorten meuk, zoals riemen, djembes, asbakken etc. Op straat ruik je zo'n raar, typisch Aziatisch luchtje, dat afkomstig is van de offerbakjes met bloemen en eten, die overal staan. Als je niet oppast, struikel je erover. Het is een hindoeistische gewoonte om elke dag iets te offeren qua eten.

  Kuta Beach is een mooi strand met prachtige hoge golven. Er zijn veel surfers. Het water is helder en lekker koel, maar niet ijskoud. Bas wil ook graag leren surfen en neemt zich voor een tweedaagse cursus te gaan volgen in Kuta. Van dit alles komt helaas niets terecht, aangezien hij behoorlijk last krijgt van oorpijn. Het hele surfidee moet dus even wachten.

  Het eten krijgt hier een tien. Overheerlijk en spotgoedkoop. Echt genieten vooral voor Nederlanders. Nasi Goreng, Gado Gado, Sate, Soto Ayam, het is allemaal niet te versmaden. Lunchen, daar hebben we nog niet echt een oplossing voor gevonden. Soms sultana's, maar van 6 sultana's word je ook een beetje flauw. Soms kopen we op de bonnefooi een broodje en is er de verrassing hoe dat smaakt. De ene keer een heerlijk koffiebroodje, de andere keer een broodje met vijgevulling. Broodje Vijg ziet er van binnen ook inderdaad uit als broodje paardevijg.

  Het lokale bier hier heet Bintang en smaakt voortreffelijk, vooral als het ijskoud is. In ons huisje kunnen we bij de bar ijskoude Bintang kopen, maar zoals het echt budgetreizigers betaamt, kopen wij ze bij de lokale supermarkt voor een stuiver minder. Ter verkoeling laten we ze in het bad zwemmen. Jammer genoeg is het badwater niet zo koud. Eigenlijk kunnen we best toegeven, dat onze Bintang operatie is mislukt, omdat onze biertjes nog steeds in het bad zwemmen en wij op dit moment allang in Ubud zitten. Zucht. Hier kopen we ze dus per 2 tegelijk. IJskoud. Mmm.