Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Jungle Fever ! - 25/09/2004

  Indonesie
  Als we landen op Padang valt het ons direct op dat Sumatra zeer dichtbegroeid is. Het is er zo groen! Een verademing na de smog van Jakarta; eindelijk weer een beetje in de frisse lucht. We gaan naar Bukitinggi, een leuk relaxed stadje, waar verrassend veel andere reizigers zijn. Met een aantal van hen besluiten we een tweedaagse jungletocht te gaan maken.

  De tocht door de jungle is fantastisch. Soms lopen we door de rijstvelden, dan weer klauteren we als apen, slingerend van tak naar tak om niet uit te glijden op de natte paadjes. We zien prachtige watervallen, zwemmen in sterk stromende riviertjes en bezoeken een marktje in een klein dorpje. En het is bovenal ook erg gezellig met ons clubje bestaande uit onder andere twee Canadese meisjes, een Israeli die zich uit veiligheid voordoet als Duitser, een Noorse jongen en drie lokale gidsen.

  Aan het eind van de eerste dag komen we hijgend aan bij een soort hutje, midden in de jungle, met uitzicht op het meer. Daar logeren we. Allereerst moet je je controleren op bloedzuigers. Bas en Ellen zijn inderdaad te grazen genomen en bloeden flink. We krijgen een smakelijk maaltje voorgezet en daarna komen de spelletjes op tafel. We leren de groep 'toepen'. Aan het eind van de avond kan bijna iedereen 'ik toep eroverheen' zeggen. Onze slaapkamer is eigenlijk in de openlucht; er is alleen een overkapping tegen de regen. Heel grappig: in je lakenzak luisteren naar al die oerwoudgeluiden. En zo'n mooi uitzicht op het meer hebben we nog nooit gehad bij het opstaan.

  De volgende ochtend klauteren we weer verder door de jungle en zwemmen we in het koele meer. Dan rijden we voldaan terug naar Bukitinggi.