Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Bangkok in bed - 12/10/2004

  Thailand
  Met de slaaptrein naar Bangkok is een hele leuke ervaring. Bas had echter zijn broodje tonijn eerder moeten opeten. Daar heeft hij de hele week nog 'plezier' van. Met Ellen beleven we een leuk afscheidsdiner met sushi en gebakken kikker. Dan wordt Bas echt ziek.

  Kedegedeng kedegedeng
  Van Zuid-Thailand naar Bangkok met de slaaptrein; we hebben het er al drie jaar over en nu gaat het echt gebeuren. We trakteren onszelf op een eerste klas compartiment met airco, dat betekent een eigen kamer met een romantisch stapelbedje! Als diner hebben we wat lekkere broodjes tonijn gekocht voor Bas en bananenmuffins voor Ine. Het is erg knus en we doezelen lekker weg op het regelmatige gedreun van de trein. De airco staat weer lekker hoog en we herinneren ons de bevriezingsverschijnselen die we eerder hadden toen we een reis met airco boekten. 's Morgens om half 9 rijden we het treinstation van Bangkok binnen. Bas trakteert zichzelf als ontbijt op het laatste broodje tonijnsalade van gisteravond. Fout! dat raadde je al.

  Gebakken kikker
  We hebben met Ellen afgesproken bij het Hard Rock Cafe. Het is haar laatste avond en we hadden afgesproken Japans te gaan eten. Bas is een beetje wee in de maag, maar voelt zich nog net goed genoeg om mee te gaan. Bij 'Oishi' is de formule "all you can eat", een unieke formule voor Nederlanders. We laden dus ons bord vol met sushi, japanse soepjes en Ine waagt zich zelfs nog aan een gefrituurde kikker, die er na zijn olie-avontuur nog steeds uitziet of hij elk moment van haar bord kan springen. Kikker smaakt... heel bijzonder. Het is erg lekker en ook heelgezellig. Als we met de taxi naar huis gaan voelt Bas zich echt ziek.

  Bangkok in Bed
  En dat wordt niet beter. Hij komt zijn bed niet meer uit, eet en drinkt alleen onder dwang. ('Toe, eet die banaan nou op!) Ine snuffelt in de EHBO doos en trekt de ORS zoutoplossing maar eens tevoorschijn. Bas zijn afvalkuur heeft al na een dag effect; hij lijkt met het uur te vermageren. Gelukkig krijgt hij na drie dagen een beetje zijn eetlust terug. Net op tijd, want hij vertrekt op donderdag naar Nederland om de herfstvakantie met Laura door te brengen. Bas heeft van Bangkok dus weinig gezien, behalve zijn bed in het Golden Palace hotel. Gelukkig wel een tv op de kamer.