Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Moeder en dochter op stap in Thailand - 15/10/2004

  Thailand
  Bas vliegt nog wat week in de benen richting herfstachtig Nederland, terwijl moeder Wil juist uit Nederland komt om samen met dochter Ine de herfstvakantie door te brengen. We bezoeken de toeristische hoogtepunten in Bangkok en proberen elke vorm van vervoer uit. Dan gaan we met de trein om het Noorden van Thailand te gaan verkennen.

  Breakfast in Bangkok
  Wil arriveert in Bangkok en verblijft de eerste twee nachten in het Amari Atrium hotel om een beetje bij te komen van een eventuele jetlag (die ze eigenlijk helemaal niet heeft). Dit hotel staat bekend om zijn fantastische ontbijtbuffet, dus schuift Wil 's ochtends stiekum allerlei lekkernijen in haar tas, om Ine ook op een lekker ontbijtje te trakteren. Ine slaat dat natuurlijk niet af en proeft de heerlijkste puddingbroodjes.

  Met de tuktuk, skytrain, metro, taxi doen Ine en Wil de toeristische attracties aan. Met een in eerste instantie wat timide gids bezoeken we het Grand Palace, maar na alle geinteresseerde vragen over het Boeddhisme, zie je hem groeien en wordt hij zowaar amicaal. Ook maken we met Wat Po een beginnetje aan de hele reeks 'wats' die we deze reis zullen bezoeken. Ayutthaya is bijvoorbeeld een 'wat paradijs' bij uitstek. We kijken onze ogen uit op de Chatuchak weekend market, waar ze werkelijk alles verkopen wat je maar kunt bedenken. We ontdekken een nieuwe lekkernij: ice coffee en besluiten dat thuis ook te gaan maken. We hebben een erg gezellige tijd in Bangkok.

  Party with a view
  Sean, een bevriende collega, woont in Bangkok en geeft samen met zijn vrouw Mayuree op zaterdagavond een feestje. Bas is dan al in Nederland, maar Ine laat de kans op een leuk feestje in Bangkok natuurlijk niet voorbijgaan. Het is op de 20ste verdieping van een groot appartementencomplex. Dat staat garant voor een prachtig uitzicht over Bangkok. Sean en Mayuree hebben een internationale vriendenkring, dus hun huis zit vol met Fransen, Zweden, Indiers, Thai, Chinezen en zelfs nog een ander nederlands meisje. Met zo'n gezelschap is het natuurlijk echt heel leuk om ieders slechte gewoonten te onthullen. Zoals de chinese jongen het treffend zei: Chinezen houden van spugen, boeren en mensen duwen. Of de Fransen, die van zichzelf weten dat ze graag met andere Fransen klieken. Uiteraard heb ik over de Nederlanders ook een boekje opengedaan, vul zelf maar in wat onze slechte gewoonten zijn. Het is een bijzonder gezellig feestje.

  Naar het Noorden
  Gewapend met onze backpacks vertrekken Wil en Ine op Hualamphong train station, op weg naar het Noorden. Een behoorlijke treinrit. In Phitsanulok mogen we er gelukkig uit. Daar bezoeken we een klooster met real live monniken en eten we heel gezellig op een drijvend restaurant. De volgende dag bezoeken we het historische park Sukhothai. Daar zijn allerlei 'wats' te bezichtigen. Bijna iedereen huurt daar een fiets om het park rond te fietsen, maar wij vinden dat veel te warm en huren een tuktuk die ons in drie uur alle interessante 'wats' laat zien. Erg mooi en indrukwekkend. En aan het eind van de middag zijn we het eens: we zijn uitgewat. We willen er geen meer zien deze vakantie. En dan vertrekken we naar het echte Noorden: Changmai.