Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  In hoger sferen - 15/12/2004

  Nepal
  We vertoeven een dagje in hoger sferen tijdens een nepalse healingworkshop. Dit krijgt voor Ine een interessant vervolg. We verheugen ons op ons weekje Nederland, dat voor de deur staat. Voor iedereen een fijne kerst en een heel gezond en gelukkig 2005!

  Dagje healen
  Als we een beetje bijgekomen van de trektocht door de bergen, besluiten we het over een hele andere boeg te gooien: we schrijven ons in voor een healingdagje bij het plaatselijke holistische centrum. In India, de plek bij uitstek voor yoga, meditatie en wierook, vonden we het overal te vies en ranzig om ook maar ergens in Lotushouding op de grond te gaan zitten, dus Nepal is een betere keuze.

  We worden ontvangen door yogi Ramjan in wapperend geel gewaad en een verlichte, gelukzalige glimlach rond zijn mond. We beginnen met Sukriya yoga, oftwel snottebelyoga, waarbij we ons al neussnuitend van onze negatieve energie ontdoen. Vervolgens laat Indira ons alle hoeken van de kamer zien in het Hatha Yoga uurtje. Wij kunnen natuurlijk weer niet bij onze tenen. Stijve westerlingen, zie je Indira denken, terwijl ze moeiteloos haar hele voetzool pakt, terwijl wij al reikend alleen maar naar onze tenen kunnen wijzen. Een kopje neutraliserende kruidenthee in de pauze en dan is het tijd voor Kundalini Meditatie. Onze verlichte, wapperende yogi laat ons als warming up allerlei dansjes doen en trakteert ons daarna op een prettige muziekjesluistermeditatie. Na de lunch worden we hardhandig aangepakt tijdens de Shiatzu massage en tenslotte maken de helende handen van een aantal Reiki healers ons totaal ontspannen. Een leuke ervaring. We slapen er heel goed van.

  In Kathmandu
  Met de bus gaan we van Pokhara naar Kathmandu, een reis die in normale omstandigheden vier uur duurt. In Nepal, waar de Maoisten en de overheid met elkaar in de clinch liggen, zijn echter om de haverklap wegversperringen. Militairen met geweren komen dan de bus in om te controleren of er geen Maoisten in de bus zitten. (wij vragen ons af: hoe herken je een Maoist?) In toeristen hebben ze geen enkele interesse, maar iedere lokale nepalese man is een potentiele undercover Maoist, dus als er bus met locals voor je in de file staat, kun je de uurtjes wel tellen. De reis duurt dus vele uren langer. Niet echt prettig, zeker gezien het feit dat Bas zich hondsberoerd voelt.

  We gaan de laatste weken door het leven als het duo Kwakkel en Kwakkel. Ine heeft haar antibiotica kuur net achter de kiezen als Bas zich miserabel begint te voelen. We bezoeken een kliniek in Kathmandu. Blijkt dat Bas al weken een bacteriele darminfectie onder de leden heeft. Ditmaal een zware antibiotica kuur voor hem. Hij is de hele week ziek. Gelukkig hebben we een fijne kamer met tv. Ine haar interesse in de oosterse geneeswijze Reiki is gewekt en ontmoet Reiki master Deep en zijn hartelijke familie. Hij vertelt zo enthousiast over deze oeroude geneeskunst, dat Ine besluit in de ochtenden de opleiding tot Reiki healer te volgen. Na een paar dagen komt ze enthousiast thuis met haar certificaat als Reiki healer en kan het geleerde meteen in praktijk brengen op proefkonijn Bas.

  Even naar huis!
  In Nepal is geen kerstboom te vinden, geen kerstversiering, geen Santa Claus. We missen dat 'kerstgevoel' wel een beetje en hebben enorme zin om weer even naar Nederland te gaan om iedereen weer te zien en lekker kerst te vieren met de familie. Volgende week nemen we Laura mee naar Goa, India, om in bikini Oud en Nieuw te gaan vieren. De laatste uurtjes tikken nu weg voordat het vliegtuig ons naar huis zal brengen. Op naar de heerlijke bruine boterhammen. Mjam!

  Een fijne kerst allemaal en een gezond, gezellig en spetterend 2005!