Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Van hier tot Tokyo - 21/02/2005

  Japan
  In Kyoto gaat Ine op jacht naar de Japanse dames van plezier en in Tokyo proeven we sfeer en sushi met collega Paul. Onze tijd in Tokyo sluiten we typisch Japans af met sake, karaoke en.... een aardbeving.

  Geisha in Starbucks
  De stad Kyoto is zeer traditioneel, met al haar tempels, tuinen en kleurrijke mensen. De oude wijk Gion is het werkgebied van de Japanse geisha. Een geisha entertaint mannen, maar op een iets chiquere manier dan bij ons op de wallen. Een geisha is te herkennen aan haar witte make-up, schitterende kimono en reuze ingewikkelde kapsel. Ine is door een boek over dit onderwerp gefascineerd geraakt door deze Japanse dames van plezier. Terwijl Bas zijn hart ophaalt in een elektronicawarenhuis, zit Ine de hele middag strategisch gepositioneerd in de Starbucks geisha's te spotten. En met resultaat. Zelfs eentje in de Starbucks!

  Van hier tot Tokyo
  Dan reizen we met de supersnelle trein naar Tokyo. Tokyo is een bizar grote stad. Je doet er met de metro rustig een uur over om van oost naar west te komen. Alles verloopt hier wonderbaarlijk ordelijk: je staat keurig in een rijtje achter elkaar te wachten en er wordt niet geduwd of voorgedrongen zoals in China. In de metro val je direct in slaap, of je speelt nog even met je mobieltje, voordat je indut. Bas wordt opvallend vaak als 'kussentje' gebruikt door in slaap sukkelende schoolmeisjes. We hebben wel een beetje medelijden met deze meisjes, want ze dragen allemaal minirokjes met blote benen eronder als schooluniform. Brrr! Als je na je reis eindelijk boven de grond komt, word je direct omringd door torenhoge gebouwen, flitsende neonreclames en duizenden mensen. En als het regent ook duizenden prikkende paraplu's.

  Op stap met Paul
  In deze bijenkorf van mensen ontmoeten we Paul, onze Japanse collega, die ons gezellig een middagje op sleeptouw neemt. We bezoeken allereerst een mooie tempel in Asakusa. Daarna proeven we in een sushi restaurant de meest exotische culinaire kunstwerkjes die op de lopende band voorbijschuiven. Mmm. En na een paar Asahi biertjes staat ook de overmoedige afspraak om bij ons volgende bezoek aan Japan Mount Fuji te gaan beklimmen. Nu, in de wintertijd, kun je Mount Fuji niet op vanwege de sneeuw, maar uiteraard gaan we deze prachtige vulkaan wel bekijken. Vanuit een kabelbaantje, deze keer.

  Japanse “wake up call”
  We sluiten Japan in stijl af met sushi, sake en karaoke. De laatste ochtend staat nog een niet-gepland typisch Japans fenomeen op het programma: een aardbeving van maar liefst 5.4 op de schaal van Richter. Het gesprek van de dag in Tokyo. Wij kunnen er niet over meepraten, want wij zijn allebei finaal door deze natuurlijke “wake up call” heengeslapen. Zzzzz. Dan is het tijd om afscheid te nemen van dit veelzijdige land en gaan we Down Under!