Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Dive Down Under - 26/02/2005

  Australie
  Australie is totaal anders dan Azie en daar moeten we wel even aan wennen. Geen noedelsoep meer, maar shrimps on the BBQ. Als we gaan duiken in the Great Barrier Reef beginnen we Australie pas echt te waarderen. De haaien, zeeschildpadden en roggen zwemmen vrolijk om ons heen. Ook voelt Ine zich even zuster Kate uit Coopers Crossing, als ze in een vliegtuigje van de Royal Flying Doctors stapt.

  Goodday Mate!
  Australie is in eerste instantie een behoorlijke schok voor ons. Na zes maanden Azie slaat de Westerse cultuur ons keihard om de oren; geen noedelsoep meer, maar shrimps op de barbie. Geen beleefde buiginkjes meer, maar een 'hey mate', met bijbehorende klap op de schouder. En geen karaoke bars meer, maar zwetende Rock clubs. Het toeristische Cairns is ook een beetje macho. Veel giechelende kortgerokte meisjes met piercings en zongebruinde surfboys met hun coole sunny's (australisch voor zonnebril). Omdat we niet direct kunnen wennen, sippen we op Trinity Beach van onze meegebrachte Japanse sake en eet Ine drie dagen achter elkaar curry. Maar na een paar dagen zijn onze door de winter gebleekte huidjes wel weer prachtig bruin. We beginnen Australie te waarderen. Vooral als we gaan duiken in the Great Barrier Reef.

  Dive Down Under
  The Great Barrier Reef is een van de zeven wereldwonderen en is het enige levende wezen op aarde dat je vanuit de ruimte kunt zien. Tijd om het stof van onze duikpas te blazen en de luchtflessen weer eens op de rug te binden voor een kijkje onder water. Op de Ark van Noach varen we, samen met twintig giechelende kortgerokte meisjes en coole surfboys richting het Reef. De crew is heel gezellig, vooral Paul, onze divemaster met bloederige tattoos en dreigend vlechtje, is heel grappig en laat ons de wereld onder water zien. Prachtig! Het koraal schittert en waaiert in allerlei kleuren en allerlei mooie vissen zwemmen om ons heen. Lekker koetelend komt er een enorme rog (zakdoekvis) aangezwommen. En dan klopt Paul enthousiast in zijn handen en maakt het 'haai' gebaar. En ja hoor, vijf meter verderop schuift een 'black tip' haai parmantig over de bodem. We vallen van de ene verrassing in de andere: even later maken we kennis met een enorme zeeschildpad, die net met zijn lunch bezig is. Kwal staat op het menu. Na de lunch duiken we op een andere plek. Daar zwemmen enorm grote vissen om ons heen. We ontmoeten Wally, een knoepert van wel een meter lang, die zich graag laat aaien. Hij zwemt de hele tocht gezellig achter ons aan. Als we weer boven water komen zijn we heel tevreden. Op de terugweg schommelt onze boot behoorlijk. De nu iets minder giechelende meisjes spoeden zich naar de achterkant van de boot om 'de vissen te voeren'. Vomies, zoals Paul dat op z'n australisch uitdrukt. Wij worden niet ziek, maar zijn toch ook wel blij als we na twee uur gevaarlijk schommelen land in zicht krijgen.

  Flying Doctors
  Ken je ze nog, zuster Kate, dokter Tom, Vic en Marge uit Coopers Crossing? Ine herbeleeft haar vroegere favoriete tv-serie en neemt een kijkje bij de Royal Flying Doctors Service in Cairns. De Flying Doctors vliegen door heel Australie om in de afgelegen gebieden zieke mensen te kunnen behandelen of te transporteren naar ziekenhuizen. Soms ook onder lastige omstandigheden, aangezien het vliegtuigje op de meest ingewikkelde plekken moet kunnen landen, 's nachts soms slechts bijgeschenen door autolampen. Ine voelt zich even helemaal zuster Kate als ze plaatsneemt in het vliegtuigje naast het bed waar de zieken op worden vervoerd. En dan stappen we gezond en wel in een Qantas vliegtuig voor een nieuw avontuur in de bush van Darwin.