Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Crocodile Dundee - 03/03/2005

  Australie
  In Kakadu National Park doen we de film Crocodile Dundee nog even dunnetjes over. De krokodillen zwemmen met hun bek open rond onze boot, we kamperen in de bush en zwemmen onder prachtige watervallen. Ook ontmoeten we Skippy tijdens de barbecue. En ter afsluiting winnen we in Darwin gratis drankjes tijdens een gezellig avondje uit.

  Bush Walk
  Een paar honderd kilometer onder Darwin ligt Kakadu, het grootste nationale park van Australie, waar de film Crocodile Dundee is opgenomen. Met zeven andere enthousiaste reizigers en Crocodile Dundee look-a-like gids Wazza rijden we met een jeep drie dagen de bush in. Allereerst maken we een spectaculaire krokodillen boottocht. Met bungelende biefstukken aan een touwtje worden onze groene, veeltandige vrienden gemotiveerd om naar hun eten te springen, zodat wij op veilige afstand plaatjes kunnen schieten. Daarna maken we een spectaculaire wandeltocht door de bush. Het is snikheet. Binnen twee minuten zijn we allemaal druipend doorweekt door de hoge vochtigheidsgraad, dus een verkoelende duik in een of andere kreek is zeer welkom. Wazza loopt onverstoorbaar langs de bordjes met krokodillengevaar en roept: Hey mates! Time for a swim! Wij kijken eerst nog even weifelend naar het bordje met de krokodil, maar we hebben het zo warm dat we ons toch in het water wagen. We loeren wel steeds angstvallig om ons heen of er al kroko's op ons af komen zwemmen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Siun en Amelie de longen uit hun lijf gillen bij het zien van een badende reuzenhagedis. (lijkt een beetje op een minikrokodil) Amelie stormt het water uit en rent in haar vlucht rakelings langs een web met daarin een vuistgrote zwarte spin. Als we haar daar op wijzen gilt ze nog een tandje harder. Ondertussen liggen wij in een deuk.

  Skippy on the barbie
  's Avonds maakt Wazza een spectaculair maaltje voor ons klaar op de barbie: kangoeroe steak! Ine sputtert eerst nog tegen dat de eerst kangoeroe die ze ziet in Australie als biefstuk op haar bord ligt, maar na het eerste hapje hoor je haar niet meer. Mmmm, wat een heerlijk mals vlees. De volgende dag wandelen we verder door de bush, klauteren we over mooie rotspartijen, zwemmen onder meertrappige watervallen en banen ons een weg door het dichte grasland. We reizen met een bont internationaal gezelschap en lachen wat af met elkaar. Weer eenmaal terug in Darwin, sluiten we onze gezellige trip af met een avondje stappen. We strijden tegen andere tourgroepen in een spel waar je gratis drankjes kunt winnen. Iedereen is dus bloedfanatiek. Maar je moet als groep aardig wat doen om een gratis drankje te verdienen; zo speelt Bas op de stofzuigerslang-didgeridoo en moeten er aardig wat 'exotische' dansjes worden uitgevoerd op het podium. Maar onze groep wint wel en we hebben erg veel lol.

  En dan gaan we, gewapend met zonnebrandcreme factor 30 en vliegennetjes, richting temperaturen boven de 40 graden in het rode centrum van Australie: Alice Springs.