Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Reis om de wereld in 80 uur - 15/03/2005

  Australie
  Bas legt aardig wat kilometers af om op verjaarsvisite te gaan. Terwijl hij in ‘wit Lelystad’ een fanatiek sneeuwballengevecht houdt met zijn jarige Laura, ligt Ine bruin te bakken op Bondi Beach, snuffelt ze aan Westafrikaanse dansritmes en bezoekt Carmen in the Opera House in Sydney.

  Als we aankomen in Sydney, spoelen we snel het rode Ayers Rock-zand van ons af en haasten ons naar Marty en Michelle, twee Australische collega's met wie we hebben afgesproken. Langvergeten IBM termen komen weer even bovendrijven, maar ook grappige gesprekken over de leefwijze in Australie en wederzijdse reiservaringen. Het is erg gezellig. Bas blijft maar een dagje in Sydney. Hij stapt de volgende dag alweer in het vliegtuig om de halve aardbol over te vliegen naar Nederland. Laura is deze week 9 jaar geworden en Bas is van de partij op haar verjaardagsfeest in Lelystad. Bepakt en bezakt met alle wekenlang opgespaarde Aziatische souvenirs en een op de valreep aangeschafte didgeridoo, nemen we afscheid en begint Bas aan zijn 'reis om de wereld in 80 uur'.

  Sneeuwballengevecht
  Bas kan zijn ogen niet geloven als hij 26 uur later voet op Nederlandse bodem zet. Er ligt maar liefst 30 centimeter sneeuw! En kkkoud! Twee dagen geleden stond hij nog met 42 graden bovenop Ayers Rock te puffen en nu ploegt hij door sneeuw en kou naar Rotterdam. Met een totaal verward tijdsbesef haalt hij de hele nacht gezellig door met Remko in de Rotterdamse kroegen. En de volgende dag is het zo ver; hij kan zijn kleine meisje weer in de armen sluiten. Het verjaardagsfeest is erg gezellig. Bas en Laura bekogelen en besluipen elkaar tijdens een reuze fanatiek sneeuwballengevecht. 's Avonds logeren Bas en Laura bij Lies, die ook erg blij is om haar bruinverbrande zoon weer even te zien. Bas werkt in die drie dagen Nederland een indrukwekkend programma af, met o.a. de open dag op Laura's school, lunchen met Marianne en bijkletsen met Frederieke. Maandagavond stapt Bas, moe maar voldaan, op het vliegtuig terug naar Sydney.

  Ine in haar up
  Ine heeft het in Sydney veel minder druk. Ja, met bakken en braden aan het strand. En ze staat met haar 'let love rule' t-shirt vooraan als de beroemde Mardi Gras parade door de stad trekt. Urenlang paraderen de meest extravagant uitgedoste homo's en lesbo's voorbij, nadat het startsignaal is gegeven door de zwartleren 'dykes on bikes'. Na de parade gaat Ine oesters eten met Rachel en James, een eigenzinnig hippie-stelletje uit Sydney. Ook trakteert ze zichzelf op een avondje 'Carmen' in het prachtige Sydney Opera House. En als ze zich op een middag een beetje verveelt, schrijft ze zich in voor een workshop West-Afrikaans dansen. Dat heeft ze nog nooit gedaan en dat is ook weer wat actiefs na al dat geluier op het strand. Het zweet breekt haar uit als blijkt dat ze de enige deelnemer is. No worries, we gaan gewoon beginnen! roept de dansleraar enthousiast, terwijl hij het oemba oemba muziekje aanzet. Normaliter vind je Ine tijdens aerobics-lessen altijd verscholen op de achterste rij, want danspasjes zijn niet haar sterkste kant. Dus dan is prive les opeens wel heel erg confronterend. Maar gelukkig blijkt het allemaal niet zo heel moeilijk en danst ze na anderhalf uur toch dapper een Westafrikaans dansje.

  Na zes dagen zijn we weer bij elkaar; Bas witjes van die enorme reis en Ine poepbruin van het strandgeluier. We relaxen lekker op terrasjes en aan het strand en struinen door Sydney. Sydney is een bruisende stad. De skyline met blikvangers als the Opera House en de Harbour Bridge komt extra mooi uit met wolkenloze hemels en knalblauw water. Je hoort er hier niet echt bij als je niet met je eigen bootje de stad kunt invaren, dus Darling Harbour wordt enorm opgeleukt door de meest geavanceerde jachten. We nemen een kijkje achter de schermen bij 'the making of The Lord of the Rings' in het Powerhouse museum en we gaan een avondje stappen in het zwoele Darling Harbour. En dan is het tijd voor kiwi’s en schapen in .... Nieuw Zeeland!