Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Rotte eierua - 04/04/2005

  Nieuw Zeeland
  De laatse dagen in Nieuw Zeeland worden we bedwelmd door zwavelluchten in Rotorua en klimmen en klauteren we als hobbits door het rauwe vulkaanlandschap van Mordor. Ook maken we een tussenstand op van onze gekste, leukste en irritantste reiservaringen tot nu toe.

  Vieze luchten in Rotorua
  We hebben ons een beetje verkeken op de afstanden in Nieuw Zeeland. Op de wereldkaart lijkt het zo'n piepklein landje naast Australie, maar in de praktijk valt dat best tegen. We besluiten dus een kort vluchtje te maken naar Rotorua, op het noordereiland. Als we uit het vliegtuig stappen, worden we meteen bedwelmd door een penetrante rotte eieren-lucht. Ulk! Zelfs onze lakens in het hostel ruiken naar zwavel. En na het douchen ruik je zelf ook naar rot ei. Rotorua staat bekend om haar spuitende geisers en pruttelende modderpoelen. In dit 'smelly' dorpje gaan we ook naar een Maori dansvoorstelling, waar we kennismaken met de cultuur en krijgsmethoden van de Maori. Nu snappen we ook waarom Abel Tasman zo hard is weggevaren, want om hun vijand af te schrikken trekken ze gekke bekken en steken ze hun tong uit. Brrr.

  Als hobbits door Mordor
  De Tongariro crossing is de bekendste wandeltocht in Nieuw Zeeland. De meeste mensen kennen dit gebied als 'Mordor' uit de Lord of the Rings. Een bizar landschap met een aantal grote kraters die rood en groen zijn uitgeslagen en daartussen dampende blauwe meren en stomende bergwanden met de overheerlijke rotte eierenlucht die we in Rotorua probeerden te ontvluchten. De echte die-hards kiezen ervoor om net als in de film Mount Doom te beklimmen, maar wij zijn geen hobbits, dus blijven gewoon op het pad. Dat is met 17 kilometer ook lang genoeg, met het nodige klim en klauterwerk. Een prachtige tocht, maar onze stijve beentjes zijn toch blij als het eind in zicht komt.

  Tussenstand
  En dan zit Nieuw Zeeland er weer op voor ons. De laatste dagen logeren we in een gezellig hostel in Auckland, met zwembad en trampoline. We hebben zin om naar Chili te gaan. De ‘wat-en-hoe-in-het-spaans-gids’ is uit de rugzak opgediept, want in Zuid Amerika gaan we ons verdiepen in ‘como estas?’ en ‘tienes habitacion libre?’ Ook maken we een tussenstand op van onze reiservaringen tot nu toe. Zoals bijvoorbeeld:

  N.B. Om de een of andere vage reden moet je heel ver naar beneden scrollen om onze ervaringen te kunnen zien..... :>)

  Reiservaring  Bas:  Ine:  Het leukste land?
  Japan  Japan  Het minst leuke land?
  India  India  Het lekkerste eten?
  Curry in India  Gado Gado en Nasi Goreng in Indonesie  Leukste avondje uit?
  Stappen in Darwin  Stappen in Hong Kong  Mooiste natuurwonder?
  Ayers Rock in Australie  Tongariro in Nieuw Zeeland  Grootste uitdaging?
  Bungee jumpen  Duiken  Engste moment?  Spin eten  Voor het eerst met duikuitrusting onder water  Wie mis je het meest?
  Laura  Marisa en Sacha  Wat mis je het meest?
  Drop  Zingen  Wat mis je niet?
  Het Nederlandse nieuws  Werken  Leukste vervoermiddel?
  Liftend achterop de vrachtwagen in Indonesie.  Met de helicopter naar de gletscher  Grootste reisergernis aan de ander?  Ine is drammerig  Bas is lui  Leukste reiseigenschap van de ander?  Ine is heel vrolijk  Bas is heel gezellig  Raarste gewoonte in een land?  Met rode besjes in de mond praten in India  Spugen en duwen in China  Grappigste ontmoeting?
  Japanner Kato die ons naar de karaoke sleepte op de
  boot.  Moeder Wil en dochter Ine samen door Thailand  Leukste sportieve activiteit?
  Duiken op Koh Phi Phi  Hiken door Kakadu National Park in Australie  Het land met de mooiste natuur?  Nieuw Zeeland  Nieuw Zeeland  Wat is je opgevallen in Azie?
  Nooit je gezicht verliezen. Altijd blijven lachen.  Dat het niet goed gaat met de positie van de vrouw.  Wat is je opgevallen in Oceanie?  Het is net Engeland aan de Costa del Sol.  Het is wel erg Westers en duur.  Schokkendste moment?
  Hond met 1 oog in India  Tsunami  Mooiste plekje
  Menjangan eiland op Bali  Mengjangan eiland op Bali  Grappigste maaltijd  Nepalees geslachte kip op de geimproviseerde BBQ  Ingewandenfondue in Peking  Meest oncomfortabele reis  Met de trein van Agra naar Varanasi  De busreis op Sumatra


  (weet je nog, Ellen?)  Land met de lekkerste koffie?
  Vietnam  Nederland  Mooiste wereldwonder?
  Chinese Muur  Chinese Muur  Mooiste boek gelezen op reis?
  Star’s Tennisballs van Stephen Fry  The Alchemist van Paolo Coelho