Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Chillen in Chili - 09/04/2005

  Chili
  Onze eerste week in Chili duurt maar liefst acht dagen en die besteden we goed met fanatiek spaans oefenen en terrasjes pikken in het zonnige en veelzijdige Santiago. Er wordt hier gerouwd om de paus en gefeest met Faithless.

  Back to the future
  Als we van Nieuw Zeeland naar Chili vliegen passeren we de datum-grens en gaan een dag terug in de tijd. Het kost aardig wat moeite om te berekenen met hoeveel tijdsverschil we te maken hebben en welke datum het dan nu is. En hoe erg zou onze jetlag precies moeten zijn? In ieder geval genieten we van een week met acht dagen.

  Santiago
  We zijn nog geen uur in Santiago en we voelen al meteen dat Chili het helemaal is voor ons. Het uitbundige buitenleven, de gezellige terrasjes en prachtige parken geven een frivool sfeertje en het is ook helemaal niet vervelend dat de zon hier de hele dag schijnt. De prijzen zijn hier ook erg gunstig, dus we storten ons op het terrasjesleven.

  Santiago is tevens een katholieke stad, dus de dood van de Paus komt hier erg hard aan. De kathedraal op het Plaza de Armas hangt helemaal vol met banieren met de Paus erop en er lopen ook behoorlijk wat nonnen rond. Je kunt zelfs een´Papa Juan Pablo II´- button kopen. Maar er wordt niet alleen gerouwd in Santiago, ook gefeest. We gaan naar het Festival Electronico, met een spetterend en intens optreden van Faitless. Vooral bij Insomnia wordt de prachtige oude stationshal helemaal afgebroken. Wat een feestje!

  Hablas espanol?
  Naast luieren zijn we ook heel fanatiek aan het oefenen met het Spaans. Zo stampen we al wandelend alle maanden van het jaar en vertalen enthousiast elk bord of aanplakbiljet. En met elkaar kunnen we onderhand al een aardig spaans gesprekje voeren. Het communiceren met de Chilenen is echter andere koek. Ze praten hier erg snel en binnensmonds en als je dan hulpeloos wappert met je hand om ze tot kalmte te manen, gaan ze alleen een stuk harder roepen. We kunnen wel al heel goed converseren met Valentino, het tweejarige zoontje van de mensen waar we logeren, aangezien onze woordenschat en de woordenschat van Valentino redelijk overeen komt. (en het leuk blijft om Hola! te roepen als je elkaar tegenkomt)

  Op een paar uur rijden van Santiago ligt de prachtige havenstad Valparaiso, bekend van alle boeken van Isabel Allende. En Isabel heeft niet overdreven: het is inderdaad een heel sfeervolle stad, met veel stoffige straatjes, een indrukwekkende haven en wederom...gezellige terrasjes. Muy bien.