Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Vakantie in eigen land - 05/05/2005

  Nederland
  We gaan naar Nederland om de meivakantie met Laura door te brengen. Ondertussen pikken we nog Koninginnenacht en -dag mee, zien vrienden en familie en hebben een feestje in Schagen.

  Met behulp van airmiles die al een tijdje niks staan te doen gaan we samen op vakantie naar Nederland. Lekker op reis in eigen land. In de eerste Telegraaf sinds tijden lezen we nog dat steeds meer Nederlanders voor het buitenland kiezen, omdat het weer zo slecht is, maar wij zien uit naar kaas en drop.

  De weg naar huis begint eigenlijk al op Paaseiland. Van daar naar Santiago, nachtje slapen, dan door naar Sao Paolo, nachtje slapen en dan door naar Amsterdam. Van daaruit scheiden onze wegen. Ine gaat een doorloop van de musicalgroep bekijken en Bas reist door naar Rotterdam voor een avondje met Remko.

  Na een kort nachtje treffen we ons weer in Amsterdam en gaan eens polshoogte nemen op de Laplacestraat. Ons huis staat er nog en het is leuk om Marleen en Erik nog vlak voor hun vertrek even te zien. Ella en Duuk herkennen we haast niet meer terug, zo groot zijn ze geworden.

  Bij Ellen kletsen we uitgebreid bij en mengen ons dan in het feestgewoel van de Jordaan voor Koninginnenacht. Het is erg gezellig met de musicalmensen en we vinden zelfs Sacha en Danielle terug in de menigte. We hobbelen een beetje van plek tot plek tot rond 4 uur de bars echt dicht gaan. Ine weet nog 7 bier los te peuteren bij de barman, maar dan is het echt afgelopen. Tijd om te gaan snurken bij Ellen.

  Die heeft twee lekkere bedjes al klaarstaan en ook nog een heerlijk ontbijtje. Dan struinen we wat over de vrijmarkt en slaan vast wat nieuwe boeken in voor de rest van Zuid Amerika. īs Avonds gaan we naar Schagen voor Wil, die de volgende dag vertrekt. Ine kan eindelijk haar zware rugzak achterlaten. Bas heeft hem in Rotterdam achtergelaten. We zwaaien Wil op zondag uit op Schiphol en gaan dan door naar Remko en Karen in Rotterdam. Het is prachtig weer, dus het wordt barbequen. Smikkel smikkel.

  En dan is het maandag en gaat Bas Laura ophalen. Het is een heerlijk weerzien. We lunchen uitgebreid bij Lies en gaan daarna terug naar Schagen, wat ons huis is voor de rest van de week. Laura en Bas badmintonnen tot de 26. Bart komt de tafeltennistafel maken (Bas verliest constant van Ine).

  Bij Marianne halen we de laatste vliegtickets op en worden verwend met een lekkere Hollandse schotel. En dan is het woensdag. Een belangrijke dag voor Laura, want er worden fotoīs gemaakt van de pennen in haar been. De chirurg vertelt ons dat de pennen er de 24e uitmogen. Dat is goed nieuws. Dat vieren we met een ijsje.

  Paul en Desiree en Beau en Iris komen die avond aan en het is een vol huis in Schagen. We nemen alle kids mee naar de Goudvis waar lekker gespeeld wordt. Daarna zien we Sacha en Daniel in Alkmaar, dat nog in jubelstemming is voor de wedstrijd tegen Sporting. Dezelfde avond zijn we getuige van de tweede teleurstelling.

  Op vrijdag gaan we met zijn allen naar de Spongebob film en wordt Ine voorgesteld aan Patrick, Meneer Crabs en Gary de miauwende slak. We moeten erg lachen. Daarna gaan we met Frederieke naar de kermis bij Westerpark. Bas en Paul duiken īs avonds nog in het Schagense nachtleven en dan is het alweer zaterdag. Tijd voor een feestje. Het barst van de kinderen en er wordt lustig getafelvoetbald en -tennist.

  Zondag gaat Laura weer terug naar Lelystad, maar eerst maakt ze ons nog eens in met toepen. We nemen afscheid van Paul en Desiree en kids en gaan dan nog even langs Erik in Amsterdam om te zien hoe de vakantie is bevallen. Daar vallen we met onze neus in de boter (tapas eigenlijk) want Eric en Erik verrassen ons met lekkere hapjes en we kletsen bij met Patricia en Hanneke. Dan gaan we naar Lies om afscheid te nemen en brengt Bas Laura naar huis. Een moeilijk afscheid, maar ook de laatste keer. We mogen blijven slapen bij Ron en Marjolein en gaan de volgende ochtend nog even bij Jaap en Melanie langs. Ine gaat daarna nog naar Amsterdam om Freek van Sonja en Bas te bewonderen, terwijl Bas teruggaat naar Schagen om zijn rugzak in te pakken.

  En dan op naar Schiphol voor de hervatting van onze reis. Brazil, here we come...