Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6208 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Wet Wet Wet - 26/05/2005

  Brazilie
  We luieren in de hangmat op een regenachtig Braziliaans eilandje, voordat we ons begeven naar het land van Maxima, de tango en Big Biefstuk... Argentinie. We bezoeken er de prachtige Iguazu-watervallen en tafeltennissen alsof ons leven er vanaf hangt.

  Op een onbewoond eiheiland...
  Het is een hele toer om er te komen, maar na een nachtje in de bus en een uitlaatverstikkende tocht op de ferry vinden we een oase van rust op Ilha do Mel, een petieterig Braziliaans eilandje. Er zijn geen wegen of auto´s en elk huisje heeft er een hangmat voor de deur. Een welkome verademing dus, na het drukke Sao Paulo en Rio. Onze voornaamste taken zijn hier luieren in de hangmat, lezen en stoffige zandpaadjes afsloffen voor een ijsje. De prachtige stranden blijven leeg in de regen. In een actieve bui proberen we van de ene naar de andere kant van het eiland te lopen, maar het pad leidt ons over hoge rotsen en kliffen en als we na tien minuten halsbrekende toeren de dood minstens twee keer in de ogen hebben gekeken, keren we om en vieren met een ijsje dat we nog leven.

  Big Biefstuk
  De fikse regenbuien verdrijven ons niet alleen van Ilha do Mel, maar eigenlijk ook helemaal uit Brazilie. We krijgen zin om weer eens normaal te kunnen communiceren met de lokale bevolking, want zelfs met onze Wat-en-Hoe-gids-Portugees bakken we er helemaal niets van. Daarom reizen we in een keer door naar de Argentijnse kant van de schitterende Iguazu-watervallen. Het is er schitterend weer en we vinden een heel gezellig hostel met een tafeltennistafel en een zwembad. Argentinie staat bekend om haar overheerlijke biefstukken en we gaan meteen testen of dat waar is. Nou inderdaad, zulk mals vlees hebben we nog nooit geproefd. Het leven van een carnivoor gaat hier over rozen. We vieren dat we Brazilie zonder kleerscheuren of berovingen zijn doorgekomen; in tegenstelling tot de meeste reizigers die we in Brazilie hebben gesproken. De volgende dag organiseert ons hostel een barbecue-avond; altijd een leuke manier om alle gasten te leren kennen onder het verzwelgen van een koe. Na enkele vreemdsoortige Israelische cocktails (Jagermeister-redbull ..!) wordt het pingpongen ook opeens een stuk ingewikkelder. Maar gezellig is het zeker.

  Veel vallend water
  Met drie Israelische jongens en vier Amerikaanse meiden togen we naar de beroemde Iguazu-watervallen. Schitterend!!! Met een enorme kracht vallen duizenden en duizenden liters water naar beneden in de Garganta del Diablo (keel van de duivel). En met dat vrolijke zonnetje zien we ook de hele dag overal regenbogen. Met zijn allen stappen we in een speedboot voor een ´waterfall dip´; eigenlijk een hele verkoelende manier om de waterval van dichtbij te bekijken, want we komen er als verzopen katten uit. Spectaculair, dat zeker. Verder hangen we lekker aan het zwembad en stoppen pas met pingpongen als we alle balletjes hebben stukgespeeld. Spaans spreken schiet er een beetje bij in, dat wel. Maar dat komt nog wel tijdens onze Spaanse cursus in Buenos Aires. Wel doen we aardig wat Hebreeuws op, ook leuk. Hitraot!