Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6208 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  estudiantes espaņoles - 08/06/2005

  Argentinie
  In Buenos Aires storten we ons in het studentenleven. Het lerarenduo Los Gabriellos leert ons de fijne kneepjes van het Spaans. Verder doen we wat de locals doen: genieten. En we merken dat Nederland een bijzonder plekje inneemt in het hart van de Argentijn....

  Los Gabriellos
  In Buenos Aires storten we ons in het studentenleven. De komende twee weken behoren we officieel tot de schoolgaande jeugd hier. Para aprender espanol. Voor de verandering rinkelt de wekker weer eens heel vroeg en moeten we er ook echt uit... bammen in de tas... naar school! Ons taleninstituut ligt drie haltes verderop dus forenzen we gewichtig mee in de propvolle metro. We hebben allebei prive-les en onze leraren Gabriel en Gabriella (kortweg Los Gabriellos) wisselen elkaar af, onder het motto: verandering van spijs doet leren. Het is erg leuk. En na de les pronken we natuurlijk met onze opgedane kennis in gesprekken met de locals.

  Buenos Taartjes
  Buenos Aires is een bruisende stad, met veel oude gebouwen, pleinen en gezellige cafeetjes. We doen een dagje cultureel en bezoeken het prachtige museum van moderne kunst. Ook luisteren we naar een klassiek concert met Argentijnse en Italiaanse gouden keeltjes. Het straatbeeld is erg levendig. De mensen houden hier van borrelen, steaks en... taartjes. Het is bijna onmogelijk om in deze stad op de lijn te letten; op elke straathoek moet je een geurende taartjeswinkel weerstaan. En heb je je toch vergrepen aan die verleidelijke zoetigheid, dan is je enige lot om te gaan hardlopen in een van de, naar hondenpoep stinkende, stadsparken. Maar toch snappen we niet dat Maxima de koninklijke tralies van Oranje heeft verkozen boven deze leuke stad. Misschien houdt ze niet van taart?

  Baila baila baila
  Dansen is een erg belangrijk onderdeel van de Argentijnse cultuur. We gaan naar een spetterende Tango show, waar de passie van het podium spat. Wauw! Ook het uitgaansleven staat hier in het teken van dansen, in een van de vele hippe clubs. Alles begint in Argentinie laat, dus je hoeft echt niet voor twee uur 's nachts van huis te gaan. En je taait ook zeker niet voor 7 uur 's ochtends af. Maar als het eenmaal is gelukt om de slaap van je af te dansen, is het genieten geblazen van de goede muziek en de prima sfeer. En op zondag de hele dag uitslapen.

  NEE = NO!
  De massale NEE-stem van Nederland is hier het nieuws van de dag. Het is erg leuk om in Buenos Aires tv te kijken en dan allerlei Nederlandse burgers te zien stemmen in Tietjerkstradeel. Je gaat toch kijken of je toevallig iemand kent. Zelfs Balkenende's pruilende teleurstellingsspeech wordt hier in het Spaans nagesynchroniseerd. De Argentijn volgt het met interesse. Ze zijn hier sowieso dol op ons land; ze beschouwen Nederland een beetje als een Argentijnse kolonie sinds Maxima ons koninklijk huis is komen opvrolijken. Prima, vinden wij. Maar dan is het ook niet meer dan fair om wat meer van die Argentijnse biefstukken te delen met je overzeese kolonie. Toch?