Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Pinguins en Panfluiten - 19/06/2005

  Peru
  In Peru verwachten we panfluiten en lamaŽs, maar die zijn nergens te bekennen. Wel zien we pinguins en zeeleeuwen. Ook gaan we sportief zandhappen in de woestijn en lessen onze dorst met het lokale drankje Pisco. Salud!

  Lawaaiig Lima
  Als we aankomen in Lima, verwachten we op elke straathoek zoŽn gezellig Peruaans panfluitgroepje, zoals bij ons op het Centraal Station. Maar nee hoor, geen panfluit te bekennen. Wel voldoet onze verwachting wat betreft de stad Lima. Het straatbeeld wordt bepaald door de vele oude autootjes, stinkende tuktuks en straatventers die je allerlei meuk proberen aan te smeren. En het onderhandelen over de prijs is hier ook weer noodzakelijk. We moeten er wel weer even aan wennen. Maar als we door de mist en de uitlaatgassen heenkijken, zien we toch ook de charme van deze stad, met haar vrolijk gekleurde huizen en mooie gebouwen.

  Zandhappen in de woestijn
  Als we Lima achter ons laten, komen we terecht in een woestijnachtig landschap. Midden in de woestijn ligt het oase-stadje Ica, waar we een paar dagen blijven. Het is feestweek in Ica, dus we verwachten optochten en verkleedpartijen, maar helaas blijft het stil in de oase. Niet eens een panfluitgroepje. Heel leuk is het zandboarden in de woestijn; op krakkemikkige boards van steile duinen afglijden. Als ervaren snowboarder is dat voor Bas een eitje; beginner Ine moet wat vaker zandhappen. Om onze dorst te lessen na dit avontuur, bezoeken we een afgelegen bodega om Pisco te proeven. Pisco is het nationale (sterke) drankje van Peru. Luis leidt ons rond en vertelt hoe Pisco gebrouwen wordt. Interessant, maar het gaat ons natuurlijk om het gratis proeven! Mmmm. Luis blijft ook gul bijschenken in de hoop dat we in een aangeschoten bui meer Pisco kopen. Hetgeen ook zo is.

  Pinguins en zeeleeuwen
  Op een afgelegen eilandje voor de kust van Peru wonen honderden zeeleeuwen, een paar pinguins en duizenden vogels. Met vijf IsraeliŽs stappen we in een bootje om deze dieren eens van dichtbij te bekijken. Het eiland is helemaal wit van de vogelpoep en daar moeten we erg om lachen, totdat we zelf ondergepoept worden. Maar als je ondertussen vijf zeeleeuwen tegen elkaar hoort schreeuwen, klaag je daar natuurlijk niet over. En ook de pinguins zien er in het echt een stuk leuker uit dan in de dierentuin. Verkleumd, ondergepoept maar zeer tevreden varen we terug naar de kust.