Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Adembenemend Peru - 29/06/2005

  Peru
  Adembenemend is ons bezoek aan Peru zeker. Niet alleen vanwege de prachtige Nazca lijnen of de oude Inca-stad Machu Picchu, maar ook omdat we letterlijk naar adem happen in de hoge en ijle lucht van Cusco, op 3400 meter.

  Lijnen vanuit de lucht
  We brengen een bezoekje aan de beroemde Nazca-lijnen. Dit zijn mysterieuze lijntekeningen die in het woestijnlandschap gegraveerd zijn. Niemand weet precies hoe ze daar zijn gekomen, maar zoals het Peru betaamt, worden de Inca's ervan verdacht. Omdat je de tekeningen vooral uit de lucht goed kunt zien, stappen we dapper in een piepklein wankel sportvliegtuigje. We twijfelen wel even aan de betrouwbaarheid van Air Peruana, maar onze piloot manoevreert ons professioneel over de spin-, condor-, kolibri- en aap-tekeningen. Een beetje week in de benen van het bochtenwerk landen we na een half uurtje weer veilig op Peruaanse bodem.

  Kloven en afgronden
  Een sportvliegtuigje is niet het enige spannende vervoersmiddel waar we in stappen. Onze busreis naar het hooggelegen Cusco is vele malen gevaarlijker. De buschauffeur scheurt onze oude stinkbus met maniakale snelheden rakelings langs kloven en afgronden. Wij doen de gordijntjes maar dicht, zodat we niet telkens in diepte hoeven te gapen. Midden in de nacht gaat de bus stuk en krijgen we alle uitlaatgassen naar binnen. Was je nog niet wagenziek, dan kun je nu niet meer ontsnappen. De buschauffeur doet er ruim twee uur over om het euvel te verhelpen en gaat daarna nog harder scheuren om de verloren tijd in te halen. Gelukkig komen we na vijftien uur heelhuids in Cusco aan. Terug gaan we vliegen.

  Naar adem happen in Cusco
  We lopen letterlijk naar adem happend rond in Cusco, de eerste dagen. Deze charmante stad ligt op 3500 meter hoogte en de minste inspanning kost al enorm veel lucht. Gelukkig kunnen we ons gehijg dus aan de hoogte toeschrijven, want met onze lichamelijk conditie is natuurlijk "niets" mis. Het is Inti Raymi, het halfjaarlijkse zonnewendefestival ter ere van de kortste dag van het jaar. Als je het ons vraagt is het eigenlijk niets anders dan een goed excuus om je poncho, je panfluit en je lama weer eens uit de kast te trekken en lekker met je familie te gaan barbecuen op een berg. Wij dus lekker lama's aaien en Peruanen kijken. Erg leuk. Ook gaan we een avond ontzettend gezellig stappen met de Engelsen uit ons hostal.

  Machu Picchu
  De meestgestelde vraag onder reizigers in Cusco is: ga je de Inca-trail lopen? De Inca trail is de beroemde vierdaagse trektocht die eindigt in de oude Inca-stad Machu Picchu. Wij kunnen daar kort over zijn. Nee. We hebben niet de juiste schoenen/kleren/excuses om zo'n tocht te ondernemen. Bovendien zijn we er te lui voor. Er gaat ook een treintje naar Machu Picchu. Die nemen wij dus. De eerste blik op Machu Picchu is adembenemend. Op een plateau, hoog boven in de bergen ligt de oude Inca-stad met ruines, plateautjes, trappetjes en grazende lama's. Machu Picchu ligt midden in een spectaculair berglandschap. Fantastisch!! We dolend door de Inca-stad en wanen ons duizend jaar terug in de tijd.

  Wij nemen afscheid van het mooi Peru en gooien het over een hele andere boeg: de komende weken gaan we met een huurautootje de oostkust van Amerika afzakken. Maar eerst gaan we naar de bruiloft van Julius en Julie op Rhode Island!