Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Stars, Stripes & Weddingbells - 07/07/2005

  Florida
  De sjieke openlucht-bruiloft aan de oceaan en ons bezoekje aan het romantische eiland Martha's Vineyard geven weer een heel nieuwe dimensie aan onze reis. Met een huurauto zakken we de Oostkust van Amerika af met als eerste stop: New York!

  Slapen op de grond
  Met een enorme klap zet Lan Peru ons op Amerikaanse bodem. We zijn meteen wakker. We moeten een hele nacht wachten op Miami Airport en we kunnen kiezen uit het peperdure airport hotel of de harde grond in de vertrekhal. We zijn backpackers en Nederlanders, dus die keuze is snel gemaakt. Onder ons lekker warme Peruaanse lama-dekentje slapen we zowaar nog een paar uurtjes, met onze backpacks als kussens. 's Ochtends vroeg vliegen we naar New York, waar onze huurauto klaar staat.

  Sprookjesachtige bruiloft
  Het 4th of July weekend gaat beginnen en het lijkt wel of iedere New Yorker de stad wil ontvluchten. Wij sluiten dus geduldig aan achter in de rij. Door de drukte zijn we ook maar net op tijd voor de bruiloft van Julius en Julie. De bruiloft vindt plaats op een schitterend landgoed aan de oceaan van Newport. De setting is precies als in een romantische Amerikaanse film; in de openlucht onder een prieeltje, met op de achtergrond een stemmig vioolstrijkje. Wauw. Wij voelen ons ook heel sjiek. Bas heeft voor de gelegenheid in Peru een nette broek en overhemd gekocht en zelfs zijn schoenen (die toch al veel hebben meegemaakt) zien er piekfijn glimmend uit. Ine voelt zich in haar nette jurk en in Lima gevonden net zwart tasje ook heel sjiek. Maar het gaat natuurlijk om het bruidspaar. Julius en Julie stralen! De hele familie trouwens. Julie heeft wel drie (!) bruidsjurken, een traditioneel witte, een Chinese en een Koreaanse. Ze heeft maar liefst vijf bruidsmeisjes. Er zijn aardig wat oude bekenden van Bas, dus dat is ook erg gezellig. We eten kreeft en drinken heerlijke rode wijn. Life is sweet!

  Independence day op Martha's Vineyard
  De volgende dag gaan we, samen met nog duizend andere toeristen, naar Martha's Vineyard, een mooi eiland onder Boston. Iedereen is al helemaal in de stemming voor 4th of July. We zien op de ferry zelfs een in een vlag gewikkelde hond. We logeren bij onze vrienden Steve en Kae, die daar in een prachtige bosrijke omgeving wonen tussen de herten en de konijnen. 4th of July vieren we in het zonnetje op het strand en 's avonds kijken we naar het feestelijke vuurwerk boven de zee. We kletsen lekker bij met Steve en Kae aan een kampvuurtje in de achtertuin. Erg gezellig!

  New York, New York
  Deze metropool heeft een enorme aantrekkingskracht op ons en we kunnen het dan ook niet laten een paar dagen in New York door te brengen. We wandelen over de Brooklyn Bridge en proeven de vergane glorie van Coney Island. Ook kunnen we het niet laten een blik te werpen op Ground Zero. Ongelofelijk dat we daar een paar jaar geleden nog op de Twin Towers stonden! We worden er even stil van. Ook doen we zoals de Amerikanen doen: een iced-Starbucks-coffee slurpen en in een bagel happen. Mmmm.