Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6208 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Ready for take-off? - 21/07/2005

  Florida
  Na New York volgen we de oostelijke kustweg verder down south. Onderweg gaan we op bezoek bij George en Barb, vieren piratenfeesten en arriveren net op tijd in Florida voor de lancering van de space shuttle. Of toch niet? Daarna vliegen we naar Boston, waar Bill en Evija ons een week lang schandalig verwennen.

  George, are you home?
  De I-95 Highway aan de oostkust van Amerika loopt helemaal van Boston naar Miami. Na New York is Washington D.C. onze volgende stop op deze route. We kijken of George thuis is, maar we zien alleen de zwaar bewapende beveiligingsmensen op het dak van zijn huis. Echt lekker rustig wonen, met elke dag tienduizend glurende toeristen voor je deur. Maar ja, dan heb je wel een mooi wit huis. Washington is een statige stad met een hoop tierelantijnerige gebouwen en je struikelt op elke straathoek over een monument.

  What shall we do with the drunken sailor?
  We wanen ons in de middeleeuwen in St Augustine, een bizar dorpje in Noord-Florida. De huisjes en pleintjes doen erg Disney-achtig aan. Wij logeren in een Piratenhostel, waar hoofdpiraat Conrad de scepter zwaait en elke ochtend piratenpannenkoeken voor ons bakt. Conrad en zijn Elaine slepen ons overal mee heen dus ook wij zijn van de partij op de middeleeuwse avond, waar iedereen verkleed gaat als zeeman of zeevrouw, compleet met tinnen kroezen en Ierse liederen. Of de karaoke-avond, waar iedereen lekker vals Elvis Presley-liedjes brult.

  Ready for take-off?
  Op weg naar Miami haasten we ons naar het Kennedy Space Center, waar het aftellen voor de space shuttle lancering is begonnen. Een half uur voor het moment supreme komt er een man naar ons toe om te vertellen dat de lancering is afgelast. Balen! Als schrale troost gaan we de volgende dag terug naar het Kennedy Space Center om de vele vroegere lanceringen te zien; op het witte doek, helaas. Dan ons laatste ritje naar Miami, waar we afscheid nemen van onze bolide en ons vaste slaapplaatsje op het vliegveld weer opzoeken. In alle vroegte vliegen we naar Boston.

  Boston Beans
  In Boston logeren we bij onze vrienden Bill en Evija en dat is erg leuk. Ze verwennen ons schandalig met barbecues, gezelligheid en zelfgemaakte limoncello's. We cheerleaden bij Bill's rollerhockey-wedstrijd en proeven de beroemde Boston beans in Newbury street. Met een omgebouwde tank uit de tweede wereldoorlog maken we een bijzondere tour door de stad. De tank vertrekt als bus, maar rijdt dan zo de Charles river in en blijkt dan ook opeens te kunnen varen. Erg grappig. Ook eten we een avondje heerlijk kreeft bij Tim Browne en zijn Deb in een schattig dorpje aan zee boven Boston. We leren er de fijne kneepjes van het koken en kraken van deze enorme rode beesten.

  Na een gezellige week in Boston is het nu tijd voor Bas om Laura op te halen voor onze gezamenlijke zomervakantie in Florida en Mexico. Terwijl Bas op- en neervliegt naar Nederland gaan Ine en Sacha een weekendje decadent genieten in San Francisco.