Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Astronaut of dolfijnentrainer? - 30/07/2005

  Florida
  Ine is een weekendje in San Francisco met Sacha, terwijl Bas Laura ophaalt uit Nederland. De zomervakantie met zijn drietjes begint goed met zon en zee. Laura ambieert een carriere als astronaut als we de shuttle zien opstijgen en wordt later dolfijnentrainster als ze de dolfijen voert en aait.

  Sjiek San Fran
  Terwijl Bas naar Nederland gaat om Laura op te halen, vliegt Ine naar San Francisco voor een gezellig weekendje met Sacha, die daar voor haar werk is. We logeren in een superdeluxe hotel midden in de stad en Ineīs stoffige backpack weet niet wat ie meemaakt als hij sjiek op een gouden karretje naar onze kamer wordt gereden. Dan beginnen we aan een terrasjestocht om uitgebreid bij te kletsen. De volgende dag gaan we met twee collegaīs van Sacha naar het gevangeniseiland Alcatraz. We bekijken de optrekjes van de gevangenen en kletsen met een voormalige cipiersdochter die hier is opgegroeid en daar duidelijk een klein tikje van de molen van heeft meegekregen. We proberen īs avonds de beroemde Clam Chowder-soep, maar na een paar hapjes besluiten we dat die lokale specialiteit niet aan ons is besteed. Heel vroeg in de ochtend vliegt Ine naar Miami om Bas en Laura te gaan verwelkomen.

  Ik word later astronaut
  De eerste dagen komen we lekker bij op het mooie strand van Miami Beach. We spelen in de zee en krijgen een lekker kleurtje. Op onze kamer moeten we steeds op libellejacht, want die grote zoemerds blijven onder de deur doorkruipen. Op dinsdag staan we om half 6 īs ochtends op om naar het Kennedy Space Center te rijden, want vandaag gaat de space shuttle wel vertrekken! Om half 10 parkeren we de auto vlakbij de lanceerplek en sluiten aan bij andere nieuwsgierige en zenuwachtige kijkers. We tellen af, five, four, three, two, one.... and liftoff!!! Dan begint iedereen enthousiast te wijzen en te gillen: there! there! En ja hoor, daar zien we de shuttle, die als een vuurbal de lucht inschiet en een enorm rookspoor achter zich laat. We juichen en maken nog net wat foto's voordat de Discovery achter een grote wolk verdwijnt. Tevreden gaan we daarna lekker naar het strand en Laura denkt serieus na over een carriere als astronaut.

  Dolfijnen en zeeleeuwen
  Bij Orlando vinden we een leuk hotelletje met een zwembad. Laura mag kiezen naar welk Disneypark we gaan, maar haar grote liefde voor dolfijnen geeft de doorslag: het wordt Seaworld. Het is snikheet en daarom komt het goed uit dat de orka Shamu ons natspettert met zijn staart. Ook houden we bij elk waterkraantje een verkoelend watergevecht, waarbij ook af en toe andere bezoekers worden geraakt. Ook is er een plek waar we dolfijnen mogen aaien. Laura voert de dolfijn lekkere visjes en onder het eten laat hij zich graag aaien. Als we de spectaculaire dolfijnenshow bekijken weet Laura het echt zeker: Later word ik dolfijnentrainer!

  En dan stappen we in het vliegtuig, naar het eiland waar de vrouwen de baas zijn: Isla Mujeres in Mexico. Berg je maar, Bas!