Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Viva Mexico! - 07/08/2005

  Mexico
  Laura´s grote droom komt uit op Vrouweneiland. Als een heuse dolfijnentrainster wordt ze door twee dolfijnen uit het water getild. Ook bezoeken we de mayatempels van Chichen Itza samen met backpackkids Emma en Oscar en hun ouders Jules en Christel. En we moeten onze sjieke gezichten opzetten om naar het strand te kunnen.

  Vrouweneiland
  Zodra we in Cancun aankomen varen we meteen naar Isla Mujeres, oftwel: Vrouweneiland. Laura en Ine hebben Bas tijdens de vliegreis al grondig voorbereid op het feit dat de vrouwen hier de baas zijn. Bas vindt dat maar zozo. Laura en Ine haasten zich daar meteen naar de Mexicaanse vlechtmevrouwen voor een nieuwe, zwierige coupe. Anderhalf uur en 95 vlechtjes later zien we er compleet anders uit. Zwierend en zwaaiend duiken we in zee en gaan uit eten bij de Mexicaan. Laura wint weer eens met toepen.

  Als echte dolfijnentrainers
  Laura´s grote droom komt uit als ze samen met Bas een ochtendje gaat zwemmen en knuffelen..... met dolfijnen! Als twee professionele dolfijnentrainers surfen Laura en Bas door het water aan de vinnen van Fatima en Odisea. Ook worden ze door de twee dolfijnensnuiten aan hun voeten uit het water getild. Het is net een show in Seaworld. Tenslotte nog een dikke dolfijnenkus en een ferme ´handshake´ ter afscheid en de dolfijnentraining is weer ten einde. Wat een avontuur!

  De zeven backpackers
  Na een hobbelige busrit arriveren we in Chichen Itza, een plaatsje beroemd om haar oude Mayatempels. Als we in het verkoelende zwembad plonsen ontmoeten we daar nog twee Nederlandse backpackkids, Emma (8) en Oscar (10) met hun ouders Jules en Christel. Dat is beregezellig. We spelen in het zwembad, bezoeken samen de mayatempels om de vakantie ook een culturele tintje mee te geven. Aan de kids maar matigjes besteed, want we horen regelmatig "Gaan we nou? We willen weer naar het zwembad!" Hoewel Oscar toch ter plekke een prachtige Mayatekening maakt en Emma en Laura zich inleven in de offerceremonie van de Cenote. De Cenote is een heilig "mayameertje" waarin vroeger kinderen en maagden werden geofferd ter ere van de regengod. Maar toch geven wij er de voorkeur aan onszelf te offeren in het zwembad aan de zonnegod. Plons!

  Met sjieke gezichten naar het strand
  We reizen Emma, Oscar, Jules en Christel achterna naar Cancun. Om bij het strand te komen lopen we met 7 sjieke gezichten door een tiensterrenhotel, maar we worden er direct uitgepikt door de hotelmozo´s. Wat dachten wij hier te gaan doen mevrouwtjes en meneren? Wij zijn eigenlijk best een beetje beledigd dat ze direct hebben gemerkt dat we niet in dit hotel horen. We kijken toch heel sjiek!? Maar wat blijkt.... we hebben geen all inclusive bandje om. Vandaar. Onze tweede poging lukt wel en eindelijk kunnen we een duik maken in het turkooiskleurige water. En ´s avonds gezellig met zijn allen uit eten en naar de kermis.