Bas en Ine's Wereldreis

We zijn 6006 dagen terug
Translate in Dinglish
Home
Wereldreis
Wie zijn Bas en Ine?
Onze route...
Verhalen
 • Sinterklaas 2006
 • Bas en Ine's Chinese New Year Party
 • Shanghai Surprise - een terugblik

  Meer verhalen...
  Foto's
 • Sinterklaas 2006
 • Chinees Nieuwjaar
 • De Chinese Muur

  Meer foto's...
  Gastenboek

  Schrijf in het gastenboek...
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

  Abonneer je...

  Verhalen

  Indonesie

  Uitrusten in Kuta - 03/09/2004

  Knap he, dat je binnen 2 dagen volledig kunt transformeren van stresskonijn tot lui varken. En lui zijn we. De eerste dagen liggen we vooral veel aan het zwembad en aan het strand. Ook slapen we heel veel. We maken kennis met de mensen op Bali, de gewoonten en het eten.
  Lees meer...

  Cultuur snuiven in Ubud - 06/09/2004

  Ubud is volgens de Lonely Planet het 'culturele hart van Bali'. Dat klopt wel. Het is een stuk rustiger dan het hectische Kuta en er worden Balinese dansen opgevoerd en er is hier veel kunst. In Ubud volgen we een 'Meditasi' kursus en beklimmen we 's nachts een vulkaan.
  Lees meer...

  Duiken in Lovina - 11/09/2004

  Met de shuttle bus vertrekken we naar Lovina, in het Noorden van Bali. We maken kennis met de wereld onder water en worden in drie dagen Padi Open Water Divers. Ook wordt er voor ons speciaal een Balinees theaterspektakel opgevoerd door twintig Balinese kindertjes.
  Lees meer...

  Bevend naar Java - 16/09/2004

  Een kleine aardbeving zet onze wereld wel even op zijn kop. We ontdekken de verschillen tussen Paradise island Bali en serieus en arm Java. We zijn een van de weinige touristen op Java en hebben het wereldwonder Borobudur dan ook bijna voor onszelf. Samen met Ellen verkennen we Jakarta, in al haar armoede, vergane glorie, chaos en schoonheid.
  Lees meer...

  Jungle Fever ! - 25/09/2004

  Als we landen op Padang valt het ons direct op dat Sumatra zeer dichtbegroeid is. Het is er zo groen! Een verademing na de smog van Jakarta; eindelijk weer een beetje in de frisse lucht. We gaan naar Bukitinggi, een leuk relaxed stadje, waar verrassend veel andere reizigers zijn. Met een aantal van hen besluiten we een tweedaagse jungletocht te gaan maken.
  Lees meer...

  Kadootje naar Kota Gadang (door Ellen) - 26/09/2004

  Ine en ik gaan wandelen naar Kota Gadang, stad uit, weg af. Na een troep kinderen (Hallo! Hallo!) al in de eerste bocht een vrouw: mau ke mana? We willen naar Kota Gadang, dat is deze weg, toch? Ja, en dan rebbel-rebbel links. Wacht wacht, een oude man wenkt ons en begint door de sawa's te rennen. We volgen voorzichtig: eh... is het hier? Ja ja kom kom.
  Lees meer...

  Op bedevaart naar het Toba meer - 27/09/2004

  Om eens lekker te gaan relaxen aan het Toba-meer op Sumatra maken we eerst een zenuwslopende reis mee. Maar eenmaal aangekomen is het daar heerlijk. We vallen meteen midden in de lokale dorpsroddel en leren de kneepjes van de Indonesische keuken van kookjuf Hedi. Selamat Makan! (eet smakelijk).
  Lees meer...